Uncategorized

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker

Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar gratis een screeningsmammografie nemen via het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Je ontvangt hiervoor een brief en het onderzoek is gratis. Hierdoor is het mogelijk om borstkanker al in een vroeg stadium op te sporen waardoor er tijdig een behandeling gestart kan worden en bijgevolg zullen minder vrouwen aan deze kanker overlijden. Het is belangrijk dit onderzoek om de twee jaar te herhalen omdat de screeningsmammografie een momentopname is. Op twee jaar tijd kunnen er zich veranderingen voorgedaan hebben. Bovendien voel je het ontstaan van borstkanker niet.

Heb je twijfels of wil je graag meer informatie over het verloop van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker, bekijk dan deze animatiefilm

Je houd misschien ook van..