Uncategorized

Wereld Menopauze Dag 18/10/21

18 oktober is traditioneel “wereld menopauze dag”. Vandaag wordt de focus gelegd op de menopauze en de mogelijkheden om de gezondheid en het welbevinden te verhogen. Voor 2021 staat de botgezondheid centraal. Wanneer deze zodanig verslechtert, spreekt men van osteoporose. Bij een val kan dit leiden tot een breuk van de onderarm, de heup of de wervelkolom waardoor de kwaliteit van leven sterk zou kunnen verminderen en het risico op overlijden zou kunnen verhogen. Osteoporose wordt de “stille ziekte” genoemd omdat er verder geen symptomen zijn totdat er een breuk optreedt na een val.
Preventie van fracturen, gerelateerd aan osteoporose, is dan ook de belangrijkste reden om ons zorgen te maken over de botgezondheid.
Uw zorgverlener is in staat om de aan- of afwezigheid van risicofactoren te beoordelen en zo een risicovoorspelling van breuken in de komende 10 jaar te maken. Dit kan leiden tot de noodzaak van specifieke medicatie. Een botvriendelijke levensstijl draagt bij tot een goede botgezondheid. Bij het ouder worden is valpreventie een belangrijk onderdeel van de gezondheid van de botten. (bron: International Menopause Society)

Je houd misschien ook van..