Uncategorized

Werelddiabetesdag 14/11/2021

Op zondag 14 november 2021 kleurt Vlaanderen blauw. Door gebouwen en monumenten de universele kleur van diabetes te geven, wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor deze chronische ziekte.

In Vlaanderen hebben momenteel 1 op 10 volwassenen diabetes maar 1 op 3 is niet gediagnosticeerd. In 95% van de gevallen gaat het om type 2 diabetes. Type 2 diabetes kent meestal een sluimerend verloop waardoor het soms jaren onopgemerkt blijft. Risicofactoren zijn overgewicht, te weinig lichaamsbeweging, leeftijd, diabetes in de familie en een voorgeschiedenis van te hoge bloedsuikerwaarden. Wie een verhoogd risico loopt, kan de evolutie naar type 2 diabetes met meer dan de helft voorkomen door gezond te leven.

Wil je graag inzicht krijgen in je gezondheidsrisico’s en gezondheidbevorderend advies ontvangen? Surf dan naar www.gezondheidskompas.be.

Je houd misschien ook van..