Uncategorized

Oktober is de Internationale maand in de strijd tegen borstkanker.

Borstkanker kan bij iedere vrouw voorkomen. En toch, meer dan 75% van alle borstkankers komt voor bij vrouwen die ouder zijn dan 50 jaar. Vanaf de leeftijd van 50 jaar tot en met 69 jaar is het voor vrouwen aangeraden om elke 2 jaar een screeningsmammografie te laten nemen om na te gaan of er veranderingen zijn die kunnen wijzen op borstkanker. Het bevolkingsonderzoek borstkanker biedt deze screening gratis aan. In deze animatiefilm kan je volgen hoe het bevolkingsonderzoek borstkanker precies verloopt.

Tijdens het menopauzeconsult ‘preventie’ bespreken we het belang van een gezonde levensstijl zowel pre- als postmenopauzaal. Een gezonde levensstijl kan het risico op borstkanker verkleinen maar een gezonde levensstijl reduceert het risico zeker niet tot nul. Tussen 2 mammografieën in, blijft het van belang te letten op mogelijke veranderingen aan de borst en je arts daarover te raadplegen.

Ben je overtuigd om tijdens de Internationale Borstkankermaand in te zetten op dagelijks 10.000 stappen extra als individu of als team, neem dan hier een kijkje en stap mee met de roze mars in de strijd tegen borstkanker.
Wandelknooppunt.be stippelde alvast 7 unieke Pink Ribbon wandelingen uit, verspreid over heel België. Elke wandeling telt zo’n 10.000 stappen wat overeenkomt met 7 tot 8 km. Goed voor anderhalf uur wandelplezier, ontdek ze hier.

Je houd misschien ook van..